Хляб от червена леща с чесън и магданоз

Днес на семейството си съм сервирала хлебче от червена леща с магданоз и чесън.
Чудно на вкус. Много ароматно и невероятно вкусно.
За тези които спазват здравословния начин на хранене и за любителите на червената леща. 

Продукти:

2 ч.ч. червена леща

1 ч.ч. кисело мляко

3-4 яйца

1/2 ч.ч. зехтин

2 с.л. сирене по избор (използвах краве сирене)

1 пакетче бакпулвер

щипка сол

За посипване:

3 с.л. микс от тиквени и слънчогледови семки,сусам.

За намазване:

2 с.л. зехтин

3-4 клонки пресен магданоз

2-3 скл. чесън

Начин на приготвяне:

  • Лещата се залива с вряла вода и така се оставя за една нощ да престои.
  • На следващия ден лещата се прецежда.
  • Към лещата се слагат останалите продукти, след което всичко се пасира с пасатор до еднородна хомогена смес.
  • Формата се застила с хартия за печене.
  • Сместта се изсипва в тавичката.
  • Отгоре се подрежда сиренето,нарязано на кубета.
  • Посипва се с микс от тиквени и слънчогледови семки, сусам.
  • Пече се при температура 180* градуса до готовност, около 25-30 минути.
  • След като се извади от фурната, както е горещо се намазва със смес от счукания чесън, магданоз и зехтин.
  • Хлебчето се нарязва след като напълно изстине.
  • Сервира се с кисело мляко или като допълнение към супа, или към ястие по ваш избор.
P.S. Използвах тавичка с диаметър 28 см.
Добър Апетит!

Коментари

  1. Прекрасно е това хлебче от червена леща.Чудна рецепта, записах я за проба.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Рецепта е семпла, но наистина става много вкусно и изобщо не можеш да разбереш, че е от леща :) И здравословна :)

      Изтриване
  2. Страхотно е! Много вкусно стана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви е харесало. Наистина е чудесен на вкус :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации