Пилешки бутчета пане

Не съм я измислила аз, но тази рецепта толкова нашумя в инстаграм, че реших да я пробвам. За първи път я видях да се приготвя от една дама от Русия, след което се появиха още много клипчета така, че точно  да се каже на кого е, трудно е :) Важното е, че е вкусно и моето семейство я оцени по достоинство.


Продукти:
12  пилешки долни бутчета
4  средни картофа
2  яйца
150 гр. кашкавал по избор(при мен чедър)
1/2 ч.ч. пресято брашно
1/2 ч.ч. галета
1/2 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол

За панировката:
галета
брашно
3 яйца

За пържене:
Олио

1 чаена чаша = 250 гр.

Начин на приготвяне:

  • Пилешките бутчета се сваряват много хубаво до степен когато месото ще пада от кокалчето.Изваждаме от бульона и ги оставяме на страни.
  • По същото време сваряват се обелените картофи. Изсипва се водата и се намачкват на пюре.
  • Бутчетата се обезкостяват, като кокалчетата се запазват на страни - 12 броя.
  • Към пюрираните картофи се слага накъсано или нарязано на дребно месо.
  • Към основната смес се слага настъргания кашкавал, леко разбитите яйца, брашното, галетата, солта и подправките.
  • Обърква се хубаво на ръка. Аз използвам тънки ръкавици, тъй като сместа полепва по ръцете. 
  • От получената смес се оформят 12 топки, като ръцете се потапят съвсем леко в студена вода.
  • Всяко топче се сплесква на кръгче. В средата се слага по едно кокалче и около него се оформя сместа във форма на бутче. Така се оформят всички 12 бутчета.
  • Всяко получено бутче се потапя в брашно, разбито яйце и галета.
  • Подреждат се върху подходяща дъска за рязане и се оставят за около 30 мин. в хладилника да стегне панировката.

  • Изпържват се на среден котлон до златисто.


  • Сервират се топли с подходящ сос и салата.
Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации