Пилешки бутчета пане
Не съм я измислила аз, но тази рецепта толкова нашумя в инстаграм, че реших да я пробвам. За първи път я видях да се приготвя от една дама от Русия, след което се появиха още много клипчета така, че точно да се каже на кого е, трудно е :) Важното е, че е вкусно и моето семейство я оцени по достоинство.
Продукти:
12 пилешки долни бутчета
4 средни картофа
2 яйца
150 гр. кашкавал по избор(при мен чедър)
1/2 ч.ч. пресято брашно
1/2 ч.ч. галета
1/2 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
За панировката:
галета
брашно
3 яйца
За пържене:
Олио
1 чаена чаша = 250 гр.
Начин на приготвяне:
- Пилешките бутчета се сваряват много хубаво до степен когато месото ще пада от кокалчето.Изваждаме от бульона и ги оставяме на страни.
- По същото време сваряват се обелените картофи. Изсипва се водата и се намачкват на пюре.
- Бутчетата се обезкостяват, като кокалчетата се запазват на страни - 12 броя.
- Към пюрираните картофи се слага накъсано или нарязано на дребно месо.
- Към основната смес се слага настъргания кашкавал, леко разбитите яйца, брашното, галетата, солта и подправките.
- Обърква се хубаво на ръка. Аз използвам тънки ръкавици, тъй като сместа полепва по ръцете.
- От получената смес се оформят 12 топки, като ръцете се потапят съвсем леко в студена вода.
- Всяко топче се сплесква на кръгче. В средата се слага по едно кокалче и около него се оформя сместа във форма на бутче. Така се оформят всички 12 бутчета.
- Всяко получено бутче се потапя в брашно, разбито яйце и галета.
- Подреждат се върху подходяща дъска за рязане и се оставят за около 30 мин. в хладилника да стегне панировката.
- Изпържват се на среден котлон до златисто.
- Сервират се топли с подходящ сос и салата.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар