21 август 2017 г.

Панирани домати

Много лесна и бърза рецепта за панирани домати. Сега е сезона на сочни селски домати. 
Да приготвим вкусно мезе или ястие, кой както му е вкусно :)



Продукти:
3 средни домата
3 яйца
брашно за паниране
галета за паниране
щипка сол
щипка млян черен пипер
олио за пържене
сирене,пресен босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

  • Доматите се измиват и се нарязват на шайби с дебелина около 0,5 см.
  • Към брашното се слага солта и черния пипер. Разбърква се.
  • Яйцата се разбиват в отделна купичка.
  • Шайбите домат панират се в брашно.
  • След брашното в разбитото яйце и накрая в галета.
  • Така панираните домати се подреждат върху дъска за рязане за да се подсуши панировката. 
  • Олиото, около един пръст, се загрява в тиган на средна температура. 
  • Всяка шайба се топва в разбито яйце и се пуска в тигана. 
  • Изпържват се до златисто от всяка страна.
  • Сервират се с парче сирене и пресен босилек. Може да се поднесат и с парче мек хляб, ако не сте на диета :)


P.S. Доматите не се осоляват предварително защото иначе ще пуснат сок и ще се разкашкат по време на пържене. Затова солта се слага към брашното, но може и към разбитите яйца.Според вашия вкус.
Може между две шайби домат да се сложе тънка плочка сирене и така да се панира. Също е много вкусно.

4 коментара:

  1. Аля...да знаеш какво ми припомни...
    Преди години, като ходехме на Годеч, при Жорето, в една кръчма наблизо - "Балач" сме хапвали такива панирани домати, както накрая си написала - с тънка плочка сирене по средата...
    Ех, какви спомени, Аля...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са добри спомени,Весенце, за един добър приятел...

      Изтриване
    2. Така е, не съм ти казала - има второ внуче Норчето!

      Изтриване