Панирани домати
Много лесна и бърза рецепта за панирани домати. Сега е сезона на сочни селски домати.
Да приготвим вкусно мезе или ястие, кой както му е вкусно :)
Продукти:
3 средни домата
3 яйца
брашно за паниране
галета за паниране
щипка сол
щипка млян черен пипер
олио за пържене
сирене,пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
- Доматите се измиват и се нарязват на шайби с дебелина около 0,5 см.
- Към брашното се слага солта и черния пипер. Разбърква се.
- Яйцата се разбиват в отделна купичка.
- Шайбите домат панират се в брашно.
- След брашното в разбитото яйце и накрая в галета.
- Така панираните домати се подреждат върху дъска за рязане за да се подсуши панировката.
- Олиото, около един пръст, се загрява в тиган на средна температура.
- Всяка шайба се топва в разбито яйце и се пуска в тигана.
- Изпържват се до златисто от всяка страна.
- Сервират се с парче сирене и пресен босилек. Може да се поднесат и с парче мек хляб, ако не сте на диета :)
P.S. Доматите не се осоляват предварително защото иначе ще пуснат сок и ще се разкашкат по време на пържене. Затова солта се слага към брашното, но може и към разбитите яйца.Според вашия вкус.
Може между две шайби домат да се сложе тънка плочка сирене и така да се панира. Също е много вкусно.
Аля...да знаеш какво ми припомни...
ОтговорИзтриванеПреди години, като ходехме на Годеч, при Жорето, в една кръчма наблизо - "Балач" сме хапвали такива панирани домати, както накрая си написала - с тънка плочка сирене по средата...
Ех, какви спомени, Аля...
Това са добри спомени,Весенце, за един добър приятел...
ИзтриванеТака е, не съм ти казала - има второ внуче Норчето!
ИзтриванеЖивота продължава...
Изтриване