Без много думи...ТЕРОРИЗМЪТ НЯМА РЕЛИГИЯ

На 13 ноември 2015 в Париж загинаха над 120 души в серия от терористични атаки. В знак на съпричастност, в памет на загиналите и в знак на протест срещу тероризма и оправдаването му с вяра в Бога - 13 цитата, напомнящи, че тероризмът няма религия!

1. Бойте се от Бога и знайте, че Бог е с богобоязливите. Жертвайте, следвайки Божия път, и не обричайте себе си на погибел. И вършете добро, защото Бог обича тези, които вършат добро. - цитат от Корана, 2:195

2. Всяка велика религия започва в светлина. Но само сърцата носят светлината. Хартията не може. - Ричард Бах

3. Бог е любов, това е единствената истина, която аз изцяло признавам. Любовта е равна на Бога. - Махатма Ганди

4. Война - най-голямото бедствие, което може да причини страдание на човечеството, той унищожава религията, държавата, семейството. Всеки бич е за предпочитане пред нея. - Мартин Лутер

5. Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена. - цитат от еврейската книга Талмуд

6. Отбягвайте злото, защото то поглъща добрите дела, както огънят поглъща горивото. - Пророкът Мохамед

7. Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце. - Нелсън Мандела

8. Не е ли удивително това, че хората така често се сражават за религията и така неохотно живеят по нейните предписания? - Георг Кристоф Лихтенберг

9. Религиите се отличават една от друга само по декорацията. - Пиер Марешал

10. Какво е религия? Това е любов. Когато човек практикува своята религия с вяра, не може да има никаква омраза в света, защото всички религии са изградени върху универсалната любов. - Сай Баба

11. И както желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях! - цитат от Библията

12. Човек трябва да бъде свободен, да прави това, което душата му желае. Дето съществува насилие, там животът е неразбран. - Петър Дънов

13. Моята религия е много проста. Моята религия е да правиш добро. - Четиринадесетият Далай Лама

автор: Даринка Янева

И лично от мен - Снощи преживяхме с моя съпруг много много тежък полет. За миг помислихме, че ето го края на нашия живот. Докато самолета се тресеше и скърцаше на 10 000 м над земята, стискахме ръцете си един на друг както всичките 200 пътници на борда. В този момент осъзнаваш как искаш да живееш. Бяхме християни и мусулмани в един самолет. Заедно се молехме да останем живи. 
Религията няма нищо общо с тероризма. Осъзнайте това. Хора, живейте в мир и съгласие помежду си. Живота ни е много кратък за да го пилеем. 

Бог да прости загиналите, а на тези, които сътвориха този ад, Господ да ги накаже с цялия си гняв.

Коментари

  1. Много тежко преживявам тази трагедия, Аля. За първи път в живота си вдигнах кръвно, и то от стрес. Този свят отдавна е полудял, но с всяка година лудостта му нараства и не ми се мисли до какво може да доведе. Не разбирам религиозните войни, не разбирам кому е нужна толкова омраза между хората, не разбирам и защо все още, в днешното "уж" развито човешко общество религиите трябва да съществуват, да са толкова много, да разделят хората и да причиняват толкова беди. Защото всичките нещастия идват от тях и докато ги има, ще има противопоставяне между хората. За всеки има място на този свят, всеки има право да изживее живота си в мир и добруване, защото Бог е създал както едните, така и другите. И никой няма право да оспорва мястото на другия на Земята. Мечтая за свят, в който хората да живеят в мир и да изповядват само една, чиста религия - любов и доброта, разум и взаимопомощ! Не вярвах, че ще дойде време да се притеснявам от войни, да треперя за живота на близките си и да изляза от равновесие поради подобни причини. Защото това, което сполетя Париж, утре може да се случи навсякъде по земята и никой не е застрахован от безумието на тези безсърдечни и безмозъчни същества. Бог да се смили над всички мирни хора!
    Съжалявам и за вашето премеждие, Аля! Радвам се, че всичко е минало добре и сте се разминали само с уплахата! Бъдете живи и здрави и Бог да е с вас!
    Прегръщам те много, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз като теб си мечтая да живеем в един по-добър свят. Религията е само прикритие. Нито една религия в света не проповядва убийство,омраза към другите религии и т.н. и т.н. Тези хора само се прикриват с религията. Всеки знае от къде се дърпат конците. Кой нормален човек ще повярва, че един терорист отивайки да убива ще си носи паспорта. По-голяма глупост не съм чувала!!!. Но това е една друга тема. За някой това е само огромен бизнес и завземане на властта. Целтта е да се скарат определени религии помежду им, а съответно и хората. Но ние сме разумни същества и живеем в 21 век. Затова не трябва да позволим това да се случи. Започнем ли да обвиняваме религията, това ще е началото на победата на тероризма над човечеството. Трябва да се схванем за ръце всички заедно - християне и мусулмане, будисти и евреи и всички всички. Трябва винаги да помним завета на Кубрат - Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши. Смятам тези думи много много актуални за целия свят. Никой не може да ни държи в страх. Великите сили трябва да се обеденят и само тогава нещата ще се оправят.
      Бог да пази всеки добър човек на този свят!!!

      Прегръщам те силно, миличка!

      Изтриване
  2. Настъпи време да се страхуваме да пътуваме в метрото. Ужас.
    Аля, искрено съжаляваме, но коментар и въпроси не е имало за ислак кек. Наистина. НЕ виждаме причина да ги трием, ако е имало такива. Не знаем какво се е случило, но ако ги повториш, ще ти отговорим. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не трябва да се страхуваме, трябваме да се обеденим и да покажем. че сме силни и никой не може да ни накара да се скрием, като мишки по домовете си.

      А за въпроса ще напиша, щом открадна малко свободното прозорче от времето.

      Изтриване
  3. "Съжалявам и за вашето премеждие, Аля! Радвам се, че всичко е минало добре и сте се разминали само с уплахата! Бъдете живи и здрави и Бог да е с вас!" - мога само да се присъединя към Ирма и тези й думи.
    Останалото няма да коментирам, защото случващото се е пълна лудост, предизвикана от очевидното безумие (и алчност за какво ли не...) на "управляващите" ни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подкрепям те!
      Точно това е думата "Лудост"!
      Смятам, че точно такива преживявания ни карат да осмислим живота си и да оставаме преди всичко хора.

      Изтриване
  4. Лудост и Алчност! Точно алчността на шепа хора прави такива глупости в нашия свят! А като се замислиш... за какво? Живота е кратък и всичко е преходно! Да не би като умрът да си го отнесат на онзи свят това богаство? Наистина обикновените хора трябва да се обединят и да скръцнат със съби на тез ненормалници, които се опитват да си играят на дама по планетата - не на безумието им! Съгласна съм любовта е истинската религия!

    ОтговорИзтриване
  5. Стигнах и да напиша тук коментар...къде от липса на време, къде поради факта, че не знам какво да напиша...
    Толкова обезумя този свят...
    Понякога си мисля, че всички беди са плод на алчност...колко му трябва на човек, по дяволите!
    Политици и бизнесмени от цял свят си играят игрите и се самозабравят в стремежа си към пари и власт, а потърпевши са обикновените хора...
    Агресия, насилие...а зад всичко това стоят икономически и политически интереси...за съжаление и религиите обслужват повечето пъти тези интереси.
    Но обикновения човек - мюсюлманин, християнин, будист...е просто жертва...дали в Париж, дали в Сирия, дали на всяко друго място по света.
    "Моята религия е много проста. Моята религия е да правиш добро."

    Мислих ви аз с този полет и ти писах на другия скайп...сега и насам ще ви мисля...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам какво да добавя към тези силни думи, Весенце...

      Не ни мисли, ще живеем дълго - знам го :)))))

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации