Треска върху доматен сос с маслини и каперси
Днес за обяд хапнахме филе от треска, и за да е нещо по -различно, върху доматен сос с маслини и каперси.
Чудесно ястие с аромат на риган, любимата ми подправка.
Продукти за 2 порции:
500 гр филе от треска
15 черни маслини
2 с.л. каперси
200 гр домати от буркан
100 мл вода
1 ч.л. лимонов сок
няколко клонки магданоз
2 с.л. зехтин за рибата
щипка риган
щипка млян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Доматите се пасират и се сипват в тиганче заедно с водата.
- Маслините се нарязват на кръгчета и се прибавят към доматите.
- Слагаме и каперсите.
- Добавя се черния пипер, солтта и лимоновия сок.
- Соса се слага на слаб котлон и се задушава до пълното изпаряване на течността. Трябва да се сгъсти.
- Когато соса е готов, котлона се изключва, слага се нарязан на ситно магданоз и се затваря с капак за около 5 минути.
- 10 минути преди да е готов соса се приготвя треската.
- Филето се разрязва на две парчета. Хубаво се подсушава с кухненска салфетка.
- Осолява се, поръсва се риган и се запържва на силен котлон във 2 с.л. зехтин 3 минути от едната страна и 5 минути от другата, до златиста коричка.
- Сервира се върху доматения сос, поръсен с риган.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар