Треска върху доматен сос с маслини и каперси

Днес за обяд хапнахме филе от треска, и за да е нещо по -различно, върху доматен сос с маслини и каперси.

Чудесно ястие с аромат на риган, любимата ми подправка.

Продукти за 2 порции:

500 гр филе от треска

15 черни маслини

2 с.л. каперси

200 гр домати от буркан

100 мл вода

1 ч.л. лимонов сок

няколко клонки магданоз

2 с.л. зехтин за рибата

щипка риган

щипка млян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • Доматите се пасират и се сипват в тиганче заедно с водата.
  • Маслините се нарязват на кръгчета и се прибавят към доматите.
  • Слагаме и каперсите.
  • Добавя се черния пипер, солтта и лимоновия сок.
  • Соса се слага на слаб котлон и се задушава до пълното изпаряване на течността. Трябва да се сгъсти.
  • Когато соса е готов, котлона се изключва, слага се нарязан на ситно магданоз и се затваря с капак за около 5 минути.
  • 10 минути преди да е готов соса се приготвя треската.
  • Филето се разрязва на две парчета. Хубаво се подсушава с кухненска салфетка.
  • Осолява се, поръсва се риган и се запържва на силен котлон във 2 с.л. зехтин 3 минути от едната страна и 5 минути от другата, до златиста коричка.
  • Сервира се върху доматения сос, поръсен с риган.
Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации