Бабагануш
Аз си продължавам с безглютеновото хранене. Днес на вашето внимание една семпла, но много вкусна рецепта за хайвер от син домат-Бабагануш.
Продукти:
500 гр син домат почистен от дръжките и кората
1 с.л. зехтин за намазване на домата
2 ч.л.тахан
2 ч.л. зехтин
2 скилидки чесън
3 стръка копър
3 стръка магданоз
щипка млян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Синият домат се намазва със зехтин от всички страни. Подрежда се в тава застлана с хартия за печене и се запича във фурната жо готовност при температура 200 градуса.
- След като се опече и изстине се пасира заедно с чесъна и останалите продукти до хомогена смес.
- Сервира се в комбинация с варено яйце върху Gluten Free хлебчета.
Чудесно предястие за любителите на синия домат.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар