Бабагануш

Аз си продължавам с безглютеновото хранене. Днес на вашето внимание една семпла, но много вкусна рецепта за хайвер от син домат-Бабагануш.

Продукти:

500 гр син домат почистен от дръжките и кората

1 с.л. зехтин за намазване на домата

2 ч.л.тахан

2 ч.л. зехтин

2 скилидки чесън

3 стръка копър

3 стръка магданоз

щипка млян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне: 

  • Синият домат се намазва със зехтин от всички страни. Подрежда се в тава застлана с хартия за печене и се запича във фурната жо готовност при температура 200 градуса.
  • След като се опече и изстине се пасира заедно с чесъна и останалите продукти до хомогена смес.
  • Сервира се в комбинация с варено яйце върху Gluten Free хлебчета.

Чудесно предястие за любителите на синия домат.


Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации