Киш с киноа, гъби, броколи и пиле
Преди полвин година киноа влезе в нашия дом, като един от любимите ни продукти. С него може да се приготвят много вкусни и интересни ястия. Една такава рецепта ще ви представя днес. Това е киш с киноа, гъби, броколи и пиле. Невероятно нежен и много ароматен.
Продукти за 6 порции за форма с размери 21см х 21смЗа основата:
1/2 ч.ч. киноа(при мен черно)
1 ч.ч. вода
1 яйце
50 гр кашкавал "Гауда"
За плънката:
200 гр гъби печурки
300 гр броколи
200 гр пилешко филе
5 яйца
1/2 ч.ч течна сметана с масленост 10 %
1/2 ч.л. индийско орехче
2 с.л. пресен магданоз
щипка сол
щипка черен пипер
70 гр моцарела
Начин на приготвяне:
- Киноа се залива с вода и се сварява около 15-20 минути, до пълното попиване на течността. След което се охлажда.
- Добавя се разбито яйце и кашкавала на ситно ренде.
- Сместта се обърква и се разпределя във формата, като с помощта на лъжица се оформят ръбове.
- Запича се за 10 минути на 190 градуса. Изважда се и се охлажда 10 минути.
- Гъбите се нарязват на пластинки, подреждат върху застлана с хартия за печене тава. Поръсват се със сол и черен пипер. Запичат се 20 мнути на 200 градуса.
- Пилешкото филе се нарязва на тънки малки ивички и се запича на сух тиган до зачервяване от всичките страни.
- Броколите се подваряват във вряща вода за около 1-2 минути и се прецеждат от водата. Охлаждат се.
- Яйцата се разбиват заедно с течната сметана.
- Слагат се индийското орехче, солтта, черният пипер, магданоза и се разбърква.
- Гъбите, броколите и пилешките късове се подреждат върху основата от киноа.
- Заливат се със сместта от сметаната и яйцата.
- Отгоре се подреждат парчетата моццарела.
- Запича се при температура 190 градуса 30-35 минути до златисто.
- След изхпичане киша се охлажда за 10 минути и се сервира нарязан на подходящи парчета.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар