Пролетни картофи с чесън и копър
Поста продължава и днес предлагам да си направим за обяд постни картофки,
овкусени с пресен чесън и копър.
Продукти:
1 кг картофи
1 гл. стар лук
1/2 вр. пресен копър
2 стръка пресен чесън
4-5 с.л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Избираме картофи с големина на яйце. Без да се белят се сваряват.
Докато се варят картофите, запържваме ситния лук в олиото. Когато
лука започне да придобива златист цвят, към него слагаме ситния копър и
наситнения чесън.
Поръсваме с черния пипер и сол на вкус и задушаваме още 1 минута.
Щом картофите се сварят изсипваме горещата вода и сипваме студена.
Оставяме на страна за 5 минути. След което се обелват внимателно.
Към чесновата смес слагаме обелените картофи и обръщаме за 1 минута на слаб котлон.
Нашите картофи са готови за консумация.
Добър Апетит!
Чудни картофки ! Аз ги правя направо задушени без предварително сваряване.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ооооо, варианти много и всички са вкусни!
ИзтриванеМного вкусни, свежи, пролетни и ароматни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПролетта е вече тук! Прегръдки от Баку!
ИзтриванеСвежи, ароматни и засищащи! Стават и за салатка и за основно ястие. Аз им добавям накрая опукани в масло семена синап - страхотен аромат придават. Ама сега не става, че на синапа по-му върви маслото. :)))
ОтговорИзтриванеПри нас на пазара вече има пресни картофки, но ние още си дояждаме старите, зимни, Аля.
Поздрави и много усмивки от България! :)
Това за синапа непремено ще се опита, миличка!
ИзтриванеПоздрави на семейството ви от нас!
Прегръдки топли!