Хляб от червена леща с чесън и магданоз
Днес на семейството си съм сервирала хлебче от червена леща с магданоз и чесън.
Чудно на вкус. Много ароматно и невероятно вкусно.
За тези които спазват здравословния начин на хранене и за любителите на червената леща.
Продукти:
2 ч.ч. червена леща
1 ч.ч. кисело мляко
3-4 яйца
1/2 ч.ч. зехтин
2 с.л. сирене по избор (използвах краве сирене)
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
За посипване:
3 с.л. микс от тиквени и слънчогледови семки,сусам.
За намазване:
2 с.л. зехтин
3-4 клонки пресен магданоз
2-3 скл. чесън
Начин на приготвяне:
- Лещата се залива с вряла вода и така се оставя за една нощ да престои.
- На следващия ден лещата се прецежда.
- Към лещата се слагат останалите продукти, след което всичко се пасира с пасатор до еднородна хомогена смес.
- Формата се застила с хартия за печене.
- Сместта се изсипва в тавичката.
- Отгоре се подрежда сиренето,нарязано на кубета.
- Посипва се с микс от тиквени и слънчогледови семки, сусам.
- Пече се при температура 180* градуса до готовност, около 25-30 минути.
- След като се извади от фурната, както е горещо се намазва със смес от счукания чесън, магданоз и зехтин.
- Хлебчето се нарязва след като напълно изстине.
- Сервира се с кисело мляко или като допълнение към супа, или към ястие по ваш избор.
P.S. Използвах тавичка с диаметър 28 см.
Добър Апетит!
Прекрасно е това хлебче от червена леща.Чудна рецепта, записах я за проба.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря! Рецепта е семпла, но наистина става много вкусно и изобщо не можеш да разбереш, че е от леща :) И здравословна :)
ИзтриванеСтрахотно е! Много вкусно стана!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесало. Наистина е чудесен на вкус :)
Изтриване