Брауни с тиквичка и брашно от рожков
Днес на вашето внимание предлагам едно супер вкусно и много полезно десертче. От май месяц в нашето семейство преминахме на здравословно хранене. Благодарение на това днес съм минус 16 кг, а моя съпруг минус 20 кг. Отказах ме напълно захарта и всичко, което с нея е свързано. Но човек не може да живее без нещо вкусно и сладко, особенно ако много го обича, както в случая с моя съпруг. Брауни с тиквичка и брашно от рожков е идеално за това: хем хапваш десерт, хем няма опасност да качиш килца :)
Продукти:
За тази рецепта е необходимо продуктите да се претеглят с кухненски везни.
110 гр брашно от рожков
180 гр тиквички
50 гр топено масло
50 гр кокосово масло
3 яйца
50 гр кокосови стърготини (може да се заменят с едро смляни орехи)
щипка сол
Начин на приготвяне:
- Тиквичките се рендосват със средна големина.
- Яйцата се разбиват около 10 минути, докато не утроят обема си и не станат на гъст пухкав крем.
- Маслата се разтопяват (аз използвам микровълновата фурна за тази цел).
- Към тиквичките се слагат брашното от рожков, солтта, кокосовите стърготини и съвсем леко се разбърква.
- Сипват се двата вида масла.
- Разбърква се и накрая добре разбитите яйца.
- Сместта хубаво се разбърка.
- Формата се застила с хартия за печене.
- Пече се 40 минути на 180 градуса.
- Консумира се след като напълно изстине.
- Страхотна добавка към следобедното кафе.
- Най-добре да се съхранява в хладилника, увито в стреч фолио.
Вкусно и полезно!
ОтговорИзтриванеТака е Петя. идва един момент в живота, когато трябва да се променим и ние го направих ме:)
ИзтриванеЗдравейте, нищо ли не се добавя за подслаждане?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не, нищо не се слага допълнително. Брашно от рожков си е достатъчно сладко.
Изтриване