Брауни с тиквичка и брашно от рожков

Днес на вашето внимание предлагам едно супер вкусно и много полезно десертче. От май месяц в нашето семейство преминахме на здравословно хранене. Благодарение на това днес съм минус 16 кг, а моя съпруг минус 20 кг. Отказах ме напълно захарта и всичко, което с нея е свързано. Но човек не може да живее без нещо вкусно и сладко, особенно ако много го обича, както в случая с моя съпруг. Брауни с тиквичка и брашно от рожков е идеално за това: хем хапваш десерт, хем няма опасност да качиш килца :)

Продукти:

За тази рецепта е необходимо продуктите да се претеглят с кухненски везни.

110 гр брашно от рожков

180 гр тиквички

50 гр топено масло

50 гр кокосово масло

3 яйца

50 гр кокосови стърготини (може да се заменят с едро смляни орехи)

щипка сол


Начин на приготвяне:

  • Тиквичките се рендосват със средна големина.
  • Яйцата се разбиват около 10 минути, докато не утроят обема си и не станат на гъст пухкав крем.
  • Маслата се разтопяват (аз използвам микровълновата фурна за тази цел).
  • Към тиквичките се слагат брашното от рожков, солтта, кокосовите стърготини и съвсем леко се разбърква.
  • Сипват се двата вида масла.
  • Разбърква се и накрая добре разбитите яйца.
  • Сместта хубаво се разбърка.
  • Формата се застила с хартия за печене.
  • Пече се 40 минути на 180 градуса.
  • Консумира се след като напълно изстине.
  • Страхотна добавка към следобедното кафе.
  • Най-добре да се съхранява в хладилника, увито в стреч фолио.
Добър Апетит!

Коментари

  1. Отговори
    1. Така е Петя. идва един момент в живота, когато трябва да се променим и ние го направих ме:)

      Изтриване
  2. Здравейте, нищо ли не се добавя за подслаждане?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не, нищо не се слага допълнително. Брашно от рожков си е достатъчно сладко.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации