Изварени бухти - Сърники с оризово брашно

Днес за закуска ще се хапват Изварени бухти или както в Русия ги наричат "Сърники". За сърники има много вариации, аз ви предлагам глютен фри рецепта. На вкус са много крехки,топят се в устата. 

Продукти:

300 гр извара с масленост 5 %

1 яйце

60 гр оризово брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. зехтин

1 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

  • Изварата се смесва с яйцето.
  • Бакпулвера се смесва с брашното. Сипват се към изварата.
  • Омесва се меко и лепнещо тесто с помощта на лъжица.
  • Плота се посипва с оризово брашно съвсем леко.
  • От тестото се оформя саламче, което се нарязва с нож на еднакви парчета.
  • Всяко парче се оформя нещо като кръгло кюфте.
  • Изпичат се в 1 с.л. зехтин, в тиган с незалепващо покритие, до златисто.
  • Сервират се топли с 1 с.л. заквасена сметана.

Добър Апетит!

Коментари

  1. Здравейте. Изглеждат уникално.
    Имам само един въпрос - може ли да заменя оризовото брашно с царевично, например?
    Благодаря ви и поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и много ви се извинявм,че чак сега ви отговарям. Не съм опитвала с царевично. Опитайте, но първо: трябва да е много ситно смляно и второ: ще се промени вкуса определенно.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации