Кокосово хлебче

В търсене на здравословни печива се натъкнах в интернета на това чудно хлебче. От кой сайт е точно не мога да кажа, защото много бързах да запазя самата рецепта. Когато я прочетох бях сигурна, че ще излезе вкусно и не сгреших. Ухае на кокос, с привкус на бадем и лека нотка на лимон. Семките правят това хлебче невероятно вкусно и леко хрупкаво.

Продукти:

150 гр бадемово брашно

100 гр кокосово брашно

6 големи яйца

1/2 ч.л. сода за хляб

1 пакетче бакпулвер

1/2 ч.л. ситна морска сол

75 гр микс от семена(лен, слънчогледови и тиквени семки)

50 гр кокосово масло или същото количество топено краве масло

1,5 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

  • Фурната се включва за да загрее до 190 градуса.
  • В купа се изсипва бадемовото брашно и леко с помощта на тел се разбърква, за да се разбият бучките, ако има такива.
  • Слагат се всички останали сухи продукти и се разбърква с помощта на лъжица.
  • Прави се в средата кладенче.
  • Чукват се вътре яйцата.
  • Сипва се лимоновия сок и маслото.
  • Всичко се разбърква с лъжица или лопатка до хомогена смес.
  • Получава се меко тесто.
  • Формата се намазва леко с масло или се застила с хартия за печене.
  • Изсипва се вътре тестото.
  • Пече се 40-45 минути на 190 градуса до златисто.

Чудесно, ароматно и много пухкаво хлебче за закуска с чаша чай или ако обичате, кафе.
Може  да се съхранява 3 дена в херметично затворена упаковка.

Бон Апетит!

Коментари

Популярни публикации