Кокосово хлебче
В търсене на здравословни печива се натъкнах в интернета на това чудно хлебче. От кой сайт е точно не мога да кажа, защото много бързах да запазя самата рецепта. Когато я прочетох бях сигурна, че ще излезе вкусно и не сгреших. Ухае на кокос, с привкус на бадем и лека нотка на лимон. Семките правят това хлебче невероятно вкусно и леко хрупкаво.
Продукти:150 гр бадемово брашно
100 гр кокосово брашно
6 големи яйца
1/2 ч.л. сода за хляб
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. ситна морска сол
75 гр микс от семена(лен, слънчогледови и тиквени семки)
50 гр кокосово масло или същото количество топено краве масло
1,5 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Фурната се включва за да загрее до 190 градуса.
- В купа се изсипва бадемовото брашно и леко с помощта на тел се разбърква, за да се разбият бучките, ако има такива.
- Слагат се всички останали сухи продукти и се разбърква с помощта на лъжица.
- Прави се в средата кладенче.
- Чукват се вътре яйцата.
- Сипва се лимоновия сок и маслото.
- Всичко се разбърква с лъжица или лопатка до хомогена смес.
- Получава се меко тесто.
- Формата се намазва леко с масло или се застила с хартия за печене.
- Изсипва се вътре тестото.
- Пече се 40-45 минути на 190 градуса до златисто.
Бон Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар