Кафе с канела

Една от любимите ми напитки е кафе с мляко и аромат на канела.


Продукти:
1,5 ч.л. прясно смляно кафе Арабика Кения
1/3 ч.л. захар
1/2 пръчка канела
130-140 мл вода
30 мл мляко

Начин на приготвяне:
  • В глинено джезве слагаме захарта, кафето и канелата.
  • Заливаме с вода и слагаме на среден котлон.
  • Кафето трябва да се загрява бавно.
  • Щом стигнем точката на кипването вдигаме джезвето, изчакваме 1-2 минути и пак слагаме на котлона.
  • Щом се надигне пяната кафето е готово.
  • Прецеждаме кафето през ситна цедка.
  • Доливаме горещо вряло мляко и с помощта на пасатора разбиваме за около 2-3 минути, докато се появи гъста пяна.
  • Пресипва се в чаша за сервиране и се поднася.
Добър Апетит!

Коментари

Популярни публикации