Кафе с канела
Една от любимите ми напитки е кафе с мляко и аромат на канела.
Продукти:
1,5 ч.л. прясно смляно кафе Арабика Кения
1/3 ч.л. захар
1/2 пръчка канела
130-140 мл вода
30 мл мляко
Начин на приготвяне:
- В глинено джезве слагаме захарта, кафето и канелата.
- Заливаме с вода и слагаме на среден котлон.
- Кафето трябва да се загрява бавно.
- Щом стигнем точката на кипването вдигаме джезвето, изчакваме 1-2 минути и пак слагаме на котлона.
- Щом се надигне пяната кафето е готово.
- Прецеждаме кафето през ситна цедка.
- Доливаме горещо вряло мляко и с помощта на пасатора разбиваме за около 2-3 минути, докато се появи гъста пяна.
- Пресипва се в чаша за сервиране и се поднася.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар