Пуешки кюфтета с кашкавал
Днес ще ви предложа много, много лесна рецепта за кюфтета от пуешко месо. Както вече се знае пуешкото месо е доста диетично и понякога, след приготвянето му, особено на филето, остава сухо. Но тези кюфтенца стават много сочни и невероятно вкусни.
Горещо ви ги препоръчвам :)
Продукти:
800 гр. пуешко филе
1 яйце
1 гл. стар лук
1/2 ч.ч. галета
100 гр.кашкавал
1 ч.л. млян черен пипер
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Месото, обеления лук и кашкавала се смилат заедно през ситната цедка на месомелачката.
- Яйцето се разбива леко с вилица.
- Към месната смес слагаме разбитото яйце, галетата, солта и черния пипер. Объркваме нашата кайма много добре.
- От готовата кайма оформяме кюфтета по ваш вкус. Изпържваме до златисто на среден котлон.
- Сервираме с гарнитура по ваш избор. Може със салата, с картофено пюре, макарони или ориз.
Една много лесна и много вкусна рецепта.
P.S. Кашкавала придава сочност на кюфтета. Може да си сипете в каймата около 1/4 ч.ч. студена вода за да са още по-сочни.
Добър Апетит!
Любими. Разкошно поднесени кюфтета.
ОтговорИзтриванеВместо вода, малко бира би ги направила неотразими ...
Поздравления, Аля!
Може и бира,защо пък не :))))
ИзтриванеВъпрос на вкус,предпочитания и фантазия :) Но определено няма да са последни.
Благодаря и поздрави от Баку за семейството!
Разкошни, сочни, точни! Въпреки, че пуешкото месо е изключително сухо, ти опровергаваш това твърдение:). ПоздравИ!
ОтговорИзтриванеДа вярно е,че много сухо. Но интересното е,че тук в Азербайджан през зимата,когато е сезона на домашната пуйка, правят шашлъци от нея. И месото е невероятно сочно,като имаме на предвид, че месото никога не се маринова на Кавказ. :)
ИзтриванеАу, как ме подсети за министерските кюфтета на Мими, помниш ли ги. Правила съм с пуешко филе - чудесни стават, и кашкавалче им слагам! Опитай ги, ако не си правила - сочни и крехки!
ОтговорИзтриванеЧувала съм за тях, но не съм правила.Ще опитам дори днес :)
Изтриване