Печена агнешка плешка с гъби
Агнешкото е на почит в нашия дом. И днес за обяд си направих ме печена агнешка плешка с гъби. Много лесна рецепта и най-вече бърза. Изключението прави времето за печене.
Но ако разполагате с такова, поглезете домашните си с вкусотия, като тази.
Агнешка плешка около 2 кг
300 гр гъби печурки
50 гр ракия
1 с.л. мащерка
3 с.л. меко топено краве масло(може и обикновено)
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. млян черен пипер
2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Плешката хубаво се измива и се подсушава с кухненска хартия.
- В купичка се смесват, мащерката, солта, черния пипер.
- Плешката се намазва хубаво с ракията.
- След което с микс от сухи подправки.
- Мекото масло се смесва с червения пипер и се разпределя от всички страни по месото.
- Плешката се слага в подходяща тава.
- Около месото се подреждат измитите гъби направо цели, ако не са много големи.
- Сипва се 150 мл вода.
- Покрива се с алуминиево фолио.
- Пече се на 200* около 2 часа до хубава коричка, като от време на време се полива със соса.
- Сервира се с варен ориз и салата по желание.
- Бърза и лесна рецепта.
Добър Апетит!
Коментари
Публикуване на коментар