14 юни 2016 г.

Домашна пуешка шунка

Отново сме на пуешка вълна. Диетично месо, а и много вкусно. Днес ще си приготвим домашна пуешка шунка. Невероятно лесно, а резултата е много вкусно месенце за мезе или сандвич. Може да я приготвите и за децата си, като спестите някой от подправиките.


Продукти:
Пуешко филе
Червен пипер
Млян черен пипер
Риган
Майоран
Лют червен пипер на прах
Сол
Зехтин


Начин на приготвяне:
  • Месото хубаво се намазва със зехтин.
  • В найлонов плик се слагат всичките подправки. Към тях се слага месото и хубаво се овалва в сместта. 
  • Затваряме плика и оставяме нашето месо така увито, около 3 часа в хладилника.
  • След което загряваме фурната на 250*.
  • Застиламе тавата от фурната с хартия за печене. Слагаме месото без плика и го пъхаме  във фурната точно на 17 минути. Нито по малко нито повече. 

  • След като минат 17 минути, изключваме фурната и оставяме там месото 4 часа, като през това време НЕ ОТВАРЯМЕ вратичката на фурната.
  • След 4 часа изваждаме нашата шунка, нарязваме и си хапваме вкусно.

 P.S. Готовата шунка увих в домакинско фолио,всяко парче отделно, и оставих за една нощ в хладилника. Невероятна е на вкус. Сочна и крехка домашна шунка.

Може да експерементирате с подправките. Сложете тези които обичате. Може да овкусите и с чесънче. Въпрос на вкус и фантазия. 
Важните съставки това са солта и зехтина. Количеството на подправките зависи от вашия вкус и от  големината на месото, което ще използвате. Месото трябва да бъде от всичките си страни оваляно.

Рецептата е от руски сайт "Поваренок"


Добър Апетит и до скоро вкусно пътешестие :)

11 юни 2016 г.

Москва - средата на миналия век...






 Натисни плеера :), преди разходката.
Искам да споделя с вас един фотомиг от Москва. Обичам го този град. Обичам го заради широките булеварди, зелените поляни, невероятните паркове, прекрасните музеи и т.н и т.н. Винаги е била прекрасна! 
Щом ми се отдава възможност, не пропускам да посетя този град.
Когато правих тези кадри в главата прозвуча едно танго написано преди войната. Направих обработката в ретро стил и мисля, че се е получило :)

На първата снимка една от седемте сталински сгради, символа на Москва. 
От този тип в Москва са 7 на брой и са построени по времето на Сталин. От тогава и тръгва названието им. 
В някой се намират хотели като Radisson и Hilton, някой са жилищни. 


Портите на Централния парк на културата и почивката Горки. Построени през 1955 година.

Поляните на Горки парк.
Под лъчите на лятното слънце.


P.S.Снимано е сега, в първите дни на юни.

Очаквайте и следващата разходка из невероятната Москва.
До скоро пътешествие!

9 юни 2016 г.

Пуешки кюфтета с кашкавал

Днес ще ви предложа много, много лесна рецепта за кюфтета от пуешко месо. Както вече се знае пуешкото месо е доста диетично и понякога, след приготвянето му, особено на филето, остава сухо. Но тези кюфтенца стават много сочни и невероятно вкусни. 
Горещо ви ги препоръчвам :)


Продукти:
800 гр. пуешко филе
1 яйце
1 гл. стар лук
1/2 ч.ч. галета
100 гр.кашкавал
1 ч.л. млян черен пипер
сол на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:
  • Месото, обеления лук и кашкавала се смилат заедно през ситната цедка на месомелачката.
  • Яйцето се разбива леко с вилица.
  • Към месната смес слагаме разбитото яйце, галетата, солта и черния пипер. Объркваме нашата кайма много добре.
  • От готовата кайма оформяме кюфтета по ваш вкус. Изпържваме до златисто на среден котлон.
  • Сервираме с гарнитура по ваш избор. Може със салата, с картофено пюре, макарони или ориз.

Една много лесна и много вкусна рецепта. 

P.S. Кашкавала придава сочност на кюфтета. Може да си сипете в каймата около 1/4  ч.ч. студена вода за да са още по-сочни.


Добър Апетит!